Blog Nedir?
Bu sayfayı yaratmak şimdiye kadar hiçbir projemde aklıma gelmemişti. Aslında ne kadar faydalı olabileceğini yeni yeni anlıyorum. Çünkü eskiden blogları sadece bloggerlar ve içerik ile ilgilenen insanlar takip ederdi. Şimdi ise çevremin takip etmesi için yazıyorum blogumu. Ve yeni bir çevre edinmek için. Website türlerine normal olarak içerik üreticileri kadar hakim olamayan çevrem için “Blog Nedir” adlı bir sayfanın işe yarayabileceğini düşündüm ve biraz araştırınca bu konuda en düzenli içeriği “Gökhan Tekin” adlı bir blogda buldum. Ona da emekleri için teşekkür ediyorum. Ufak çaplı değişiklikler olacak tabii ki ama yazının orjinalini görmek isteyenler buraya tıklayabilir.
Blog, insanların beğenilerini, tecrübelerini, bildiklerini, öğrendiklerini veya paylaşmak istediklerini yazdığı web tabanlı bir istemdir.
Blog, weB LOGin kelimelerinin birleşiminden meydana gelen bir kelimedir. Web, internet dünyasını; Login ise içerik girmeyi temsil ediyor. Yani bir blogunuz var ise web dünyasına bir şeyler eklemeye başlayabilirsiniz.
Aslında bunun bir sınırı yok fakat pastadaki en büyük dilimleri sayabilirim. Bunların başında kişisel bloglar geliyor. Tamamen gözlem ve tecrübelerin paylaşıldığı, kişinin kendi beğenilerine göre oluşturulan bloglar. Bu benim bu siteye uyguladığım konsept.
Bunun dışında gezi blogları, webtekno gibi teknolojik gündem blogları, okuduğumuz gazetelerin online siteleri gibi haber/magazin blogları, içerik olmaksızın sadece portfolyo blogları, günlük bilgi blogları gibi yüzlerce çeşit kategori sayılabilir. Artık internet aleminde hayal gücünün sınırı kadar sınırınız var.
Bu soruyu hem orijinal içerik sahibi Gökhan Tekin hem ben hem de binlerce blogger sık sık duyuyor. Cevabı ise sadece ufak bir hayır 🙂 Internet üzerinde var olan siteler gruplandırırlar forum sitesi, blog sitesi gibi, portal sitesi… Bu yüzden benim sitem yok blogum var demek yanlış olur.
Olmalıdan ziyade olursa daha iyi olur diyebiliriz. Kod bilginiz olmadan da blogger, wix, wordpress gibi başlıca adresleri kullanarak başlayabilirsiniz.
Ücretsiz web sağlayıcıları dışında sadece içerik gireceğim ama görsellik ve fonksiyonellik çok önemli derseniz bir alan adı&hosting kiralayıp ardından bir freelancer ile çalışarak sitenizi yaptırabilirsiniz.
Param cebimde kalsın sadece alan adı ve sunucu masraflarım olsun derseniz de kod bilgisine ihtiyacınız var demektir. Ayrıca kod bilginize rağmen yine de ücretli siteler yaptırıp bunları geliştirebilirsiniz.
Bu içeriği eklemem gerektiğini gösteren çevrem ve ne yazacağımı gösteren Gökhan Tekin’e teşekkür ediyorum 🙂