- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Selamlar blogumun şuan şaşırıp kalan okurları! Neden şaşırıp kaldığınızı ilerde bu yazıyı görüp okuyanlar anlamayabilir, sizin yerinize açıklayayım: Ardı ardına iki gün blog yazıyorum! Beni bile şaşırtan bir durum bu çünkü çok nadir zamanlarda olur böyle bir şey. Başıma saksı mı düştü acaba? Bence kendimde değilim.
Bugün mobil kategorisine bir şey yazmak istedim çünkü yazmaktan keyif aldığım şeyler daha iyi reaksiyon alıyor. Benim keyfim sanırım size de geçiyor. Biraz da analiz ettiğimde karamsar yazılarımın daha ilgisiz kaldığını gördüm, ki aslında onlar ilgi için de değildi zaten 😀 İlgi çekmesini istediğim yazılar bunlar. Yerini buluyor yani 🙂
Telefonumda kullandığım ve işime yarayan bazı araç ve uygulamalara göz atalım, en son da birkaç oyuna yer verelim istiyorum. Paylaştığım uygulamaları ilk parti olduğu için en sık kullandıklarımdan derleyip neden kullandığım ve ne şekilde işime yaradıklarına değinerek paylaşmak istiyorum.
Yani bu yazıda facebook twitter vs. tabii ki olmayacak çünkü onların olmadığı telefon telefon değildir en az birinin yeri elbette vardır. Size youtube kullanıyorum çünkü video izlemeyi seviyorum demeyeceğim kısacası 🙂 O zaman başlayalım.
Uygulamalar
1. Notion
Uzun zamandır gerçekten arayüzü sade ve şık, bilgisayarımla bağlantılı bir not uygulaması arıyordum ve bu uygulamayı yeni keşfedip vazgeçilmezler listeme ekledim. Yani sanırım bu listeye en hızlı giren uygulama oldu. Çünkü çok fazla not alıyorum gün içinde. İçerik notları, yapılacaklar notları, alınacaklar notları, para hesabı, hayallerim, sahip olduklarım (envanter), projelerim gibi birçok konuda not almam gerekiyor.
Bunları da çoğu zaman sadece telefonumdan not edip bilgisayarımdan okuyorum. Yani çoklu platform desteği olan bir uygulama ihtiyacım vardı. Notion o yüzden bana çok yardımcı oldu. Hem algılamak için mükemmel bir arayüzü var hem de dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak. Bu yüzden en verimli bulduğum not uygulaması oldu. Birçok şablon ve fonksiyon ile yardımcı olması da cabası.
Uygulama Bağlantıları
2. Musixmatch
Bu uygulamayı lise zamanımda Selman kardeşim önermişti. Lisede gerçekten müzik zevkine saygı duyduğum tek kişiydi diyebilirim. Önermekten ziyade kendisi kullanırken sürekli bahsederdi gözüme de çarpardı ve o zamanlar kullanmaya başlamıştım. Çok sevgili eski telefonum Huawei P Smart 2021 sayesinde de 1.5 yıldır kullanamıyordum ve eksikliğini hissediyorsunuz alışınca.
Aslında hayat değiştiren bir uygulama değil bakınca ama insan bir alışkanlık ediniyor sonuçta. Ben mesela Shazam kullanmadım hiç. Çünkü gerek duymadım bu uygulama sayesinde. Ortamdaki müziği tanımlama özelliği, ki bunu çok başarılı yapıyor yanısıra anlık şarkı sözlerini bir baloncuk içinde tutuyor. Bakmak istediğinizde elinizin altında. Yabancı şarkı sözlerini altında çevirisiyle gösteriyor ve hızlıca şarkı sözlerinden bir görsel oluşturmanıza da olanak sağlıyor. Ufak anlık jestler için de uygun bir uygulama.
Uygulama Bağlantıları
3. WPS Office
Bu uygulamayı anlık bir ihtiyaçla keşfettim. Şirket belgelerinden birini düzenlemem gerekiyordu ve evde bilgisayar başında değildim. Akşam vakti çıkıp bir internet kafe bulmaya da üşendiğim için hızlıca telefondan yapabileceğim bir uygulama aradım. Ve telefonda yüklü gelen kalitesiz Microsof Office programlarından kat kat güzel ve işlevli olan bu uygulamayı buldum.
Word, excel, powerpoint gibi günlük hayatta sık sık kullandığımız belge işlerini o kadar kolay hallediyor ki deneyimleseniz şaşırırsınız. Bilgisayar performansının da yüksek olduğuna inanıyorum bu yüzden yakın zamanda geçiş yapmak istiyorum aslında. Çünkü çoklu platform desteği benim en ihtiyaç duyduğum şeylerden biri. PDF için de özellikle önerdiğim uygulamadır. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim sürekli bu işlerle ilgileniyorsanız.
Uygulama Bağlantıları
4. DWG FastView
Bu uygulama da yine aile işi için keşfettiğim bir uygulama. Benim işimi kolaylaştırıyorsa sektördeki birçok kişinin işini de kolaylaştırır diye düşünüyorum. Benim işime yaradığı nokta bir yapıdaki karot planını görüntülemek oluyor. Hangi delik veya kesim nereye yapılacak bunları görmemize yarıyor. Aynı zamanda da projeleri incelememi sağlıyor. Peki bunları bilgisayarda yapamaz mıydım?
Elbette bilgisayardan yapabilirim fakat yanımda bilgisayarla gezmek ne derece mantıklı olur? Şantiyeye veya okula mümkün mertebe daha az yükle gitmek daha iyi değil mi sizce de? İşte bu uygulama bunu sağlıyor. Bilgisayarda AutoCAD kullandığım için çoklu platform desteği var mı yok mu kısmı için bir şey diyemem fakat bilgisayar için de uygulaması mevcut. Bilgisi olan varsa yorumda belirtebilir hatta.
Uygulama Bağlantıları
Ufak Tefek Araçlar
• Find My Font: Bilgisayardaki What The Font sisteminin aynısı diyebiliriz. Kameranız veya galerinizdeki görselin fontunu buluyor.
(Play Store // Appstore // Bilgisayar)
• Lithium: Bu uygulama sadece android destekli maalesef. EPUB Kitap okumak için biçilmiş kaftan. Denemelisiniz.
• Sticker.Ly: Harika WhatsApp sticker paketleri indirmenizi ve oluşturmanızı sağlayan bir uygulama. Eğlenceli mesajlaşmalar için 🙂
(Play Store // Appstore)
• Nickname Generator: Evet böyle bir uygulama da kullanıyorum çünkü anlık şekilli yazı için (discorda) çok faydalı oluyor.
(Play Store // Appstore)
• Riot Mobile: Riot oyunlarından oynuyorsanız çok işe yarıyor çünkü telefondan chatleşip e-spor takip edebiliyorsunuz.
(Play Store // Appstore)
Kullandığım uygulamalardan kısa kısa bahsettim. Şimdi birkaç tane de oyundan ve o oyunu oynama sebebimden bahsedeceğim. Oynadığım mobil yüksek boyutlu oyunlardan ziyade işime gerçekten yarayan oyunlardan bahsedeceğim. Şaşırtıcı gelebilir ama gerçekten oyunları işime yarayacağı şekilleriyle kategorize ettim ve günlük hayatıma entegre ettim. Şimdi görünce bana hak vereceksiniz.
Oyunlar
1. Math Riddles
Bu oyunu özellikle sevgilimle oynamaya özen gösteriyorum. Discord üzerinden yayın açıyorum ve beraber çözmeye çalışıyoruz. Bunun bizim üzerimizde güzel bir etkisi oluyor çünkü ilk bakışta gerçekten zor gözüken onlarca bulmaca/problem var oyunda. Bazen işin içinden çıkılmayacak şeyler bile geliyor.
Oyuna ilk başladığımızda özellikle sevgilim yeni gelen bölümde görür görmez pes ediyordu. Üstesinden gelmeye çalışmıyordu. Ben de zaten asıl bunun için indirmiştim bu oyunu. Aslında üzerine düşünce çözüme ulaşabildiğimizi gösteriyor. Şuan oynarken ipleri elden bırakmıyor. Zor gelse de çözümlemeye çalışıyor. Ben de keza öyle. Basit problemlerle karşılaşınca üstüne gitmemizi ve çözmemizi sağladı. Oyun diyip geçmemek lazım, ilişkimize ve sosyal hayatımıza güzel bir etkisi var.
Uygulama Bağlantıları
2. ZigZag
Bu oyunu günde en azından 1-2 sefer oynamaya özen gösteriyorum çünkü çok ciddi boyutta bir odak problemi yaşıyorum. Bu oyunda da oynamanın tek yolu odaklanmak. Ben gerek oyun oynarken gerek sosyal hayatımda gerek ilişkimde gerek ailemleyken asla odaklanamıyorum. Derste, işte, trafikte bu durum hep devam ediyor.
Trafikte tehlike arz ettiği için bunun üstesinden sohbet veya müzikle gelebiliyorum ama geri kalan konularda büyük sorunlar yaşıyorum. Bu sorunları yaşamamı minimuma indirgeyen şey bu gibi oyunlar aslında. Çünkü o gün odaklanmama yardımcı olan oyunları oynadıysam gündelik hayatımda da odaklanabiliyorum elimden geldiğince. Bilimsel açıklamasını bilmiyorum belki de bir ısınma gibi geliyordur açılıyorumdur ama gerçekten işe yarıyor.
Uygulama Bağlantıları
ZigZag ile birlikte aynı amaç için farklı oyunlar da oynuyorum onlardan da diğer yazılarda bahsederim fakat tür olarak az çok anlamışsınızdır zaten. Kendiniz bu türün üstüne giderek keşfedebilirsiniz. Diğer yazılarda başka kişisel gelişim amaçlı kullandığım oyun ve uygulamalardan da elbette bahsedeceğim. Takipte kalmanızı öneririm eğer merakınız varsa böyle şeylere 🙂
Yaptığım en uzun listeleme yazısı oldu bu yazı. İki gündür yazma şevki nerden geliyor bilmiyorum ama yazdıkça yazasım geliyor. Kız arkadaşımın yakın bir arkadaşı ona birkaç günlüğüne misafirliğe geldi belki de bununla alakalıdır. Çünkü normalde akşamları beraber dizi izleyerek veya oyun oynayarak geçirip erkenden yatıyoruz. Stokluyor muyum acaba? 😀
Bir sonraki yazıda (kısa sürede diye umuyorum) görüşmek üzere arkadaşlar kendinize çok tatlı bakın. Çok da dikkat edin guzularım salgın var salgın 🙂 Hoşça kalın!